N-VA Brugge pakt uit met vijf jongeren

Kushal Shrestha, Julie Hillewaert, Ilse Coopman, Morgane Hautekiet en Ian Daelman. © GF
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

N-VA Brugge lanceert vijf jonge kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: Kushal Shrestha, Julie Hillewaert, Ilse Coopman, Morgane Hautekiet en Ian Daelman.

Ilse Coopman krijgt de zesde plaats op de lijst van N-VA. Ze studeerde geschiedenis en werkt sinds kort bij een consultingbedrijf in Gent. Ze is al vier jaar voorzitter van Jong N-VA Brugge en werd onlangs ook voorzitter van het arrondissement Brugge-Torhout-Oostkunst van die jongerenafdeling van N-VA.

Behalve Ilse, pakt de partij uit met nog vier erg jonge gezichten. Onder hen ook de uit Nepal afkomstige Kushal Shrestha (24), die eerder al werd voorgesteld als nieuwe kandidaat. Maar ook de studentes Toegepaste Economische Wetenschappen Morgane Hautekiet (20) uit Brugge en Julie Hillewaert (21) uit Sint-Andries vervoegen de lijst. Tot slot is er ook nog Ian Daelman, een 23-jarige student Politieke en Sociale Wetenschappen uit Sint-Pieters. Hij behaalde eerder al een diploma Handelswetenschappen. Dit vijftal zal gegroepeerd staan op de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.