N-VA breekt kartel met CD&V in Zwevegem

Redactie KW

N-VA Zwevegem heeft beslist om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 niet in kartel met CD&V – zoals wel gebeurde in 2006 – naar de kiezer te stappen.

N-VA Zwevegem heeft beslist om bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 op eigen kracht naar de kiezer te trekken. Dat biedt volgens het bestuur de beste kansen om de partij echt te kunnen verankeren in Zwevegem en om te kunnen wegen op het beleid. In 2006 ging de partij nog een kartel aan met CD&V, maar dat wordt niet verlengd.

Volgend jaar neemt N-VA Zwevegem zelfstandig deel aan de verkiezingen, en dus niet meer op een gedeelde lijst met CD&V. Voorzitter Erwin Bossuyt: ,,In 2006 raakte geen van onze kandidaten verkozen voor de gemeenteraad. Dat was een klap, ook al kregen wij van CD&V een OCMW-mandaat.”

Andere verhoudingen

“Vandaag liggen de verhoudingen anders, dankzij het succes van de N-VA op het Vlaamse en federale niveau. Wij maken ons dan ook sterk dat wij op eigen kracht een voldoende vertegenwoordiging kunnen halen in de Zwevegemse gemeenteraad.”

Gemengde gevoelens

N-VA Zwevegem kijkt met gemengde gevoelens terug op het kartel. Erwin Bossuyt: “Naar de letter is het kartelakkoord van 2005 ten dele correct uitgevoerd, maar naar de geest bleven wij op onze honger zitten.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier