N-VA Blankenberge en tweede verblijvers delen citroenen uit

Redactie KW

Om hun protest tegen de gigantische verhoging van de verblijftaks kracht bij te zetten, organiseerden de N-VA gemeenteraadsleden samen met een delegatie tweede verblijvers zondag in Blankenberge een ludieke actie waarbij ze citroenen uitdeelden onder het motto “Pers tweede verblijvers niet uit”.

“Het doel van deze belasting op tweede verblijven is dat de eigenaars van een tweede verblijf, net zoals de Blankenbergenaars, zouden bijdragen aan de dienstverlening waar ze van genieten”, weet gemeenteraadslid Tom De Vos. “Daar zijn we op zich niet op tegen. We gaan er echter niet mee akkoord dat het college tweede verblijvers tot uitgeperste citroenen van de stad wil maken en de taks met 60 procent verhoogt. De meerderheid vergeet gemakshalve dat die tweede verblijvers goed zijn voor de economie. Zij hebben hier vaak hun vaste kapper of hun favoriete restaurant en brengen dikwijls vrienden of familie mee.”

“Een ander discriminerende maatregel is de verdubbeling van een jaarlijkse parkeerkaart voor tweede verblijvers. Een tweede verblijver wordt vanaf dit jaar genoodzaakt om 250 euro in plaats van 125 euro op te hoesten om enkele blokken verderop zijn wagen te mogen achterlaten. In de dichterbij gelegen rode zone mag hij ook al niet parkeren, ondanks het betalen van het dubbele tarief in vergelijking met zijn in Blankenberge gedomicilieerde buurman”, verduidelijkt De Vos.

“Blankenberge zou de tweede verblijvers moeten koesteren omwille van hun bijdrage aan de economie en de werkgelegenheid. Deze mensen zijn ook bereid belastingen te betalen. Maar niet op deze manier en met dergelijke bijdragen. De N-VA fractie stemde tegen het voorstel om de belastingen met 60% te verhogen maar de meerderheid zette door waardoor de tweede verblijvers nu het kind van de rekening worden”, besluit De Vos.

(DM -foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier