Moorsleedse gemeenteraad start met minuut stilte voor overleden voorzitter

Redactie KW

Door het overlijden van voorzitter van de gemeenteraad Dirk Foulon (62) is de gemeenteraadszitting van donderdag op een serene manier verlopen. De plaats van de voorzitter bleef leeg.

Volgens het gemeentedecreet kwam het waarnemend voorzitterschap toe aan schepen Geert Vanthuyne (Visie) omdat hij als gemeenteraadslid de meeste jaren anciënniteit heeft. Uit respect voor Dirk Foulon en zijn fractie PRO verzaakte hij daaraan. Daardoor werd eerste schepen Ward Gillis (PRO) waarnemend voorzitter. Hij droeg de gemeenteraad postuum op aan Dirk Foulon. In het begin van de gemeenteraad vroeg burgemeester Ward Vergote (Visie) een minuut stilte ter nagedachtenis van de voorzitter, die leed aan kanker en in het ziekenhuis overleed door een hersenbloeding. “Hij heeft altijd met veel trots, toewijding en perfectionisme zijn taak als voorzitter opgenomen”, gaf de burgemeester aan.

Op eigen initiatief besloot de oppositiepartij Groep a omwille van de sereniteit geen punten aan de dagorde van de gemeenteraad toe te voegen. “Waarvoor onze grootste waardering”, aldus de burgemeester. (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in De Weekbode, editie Roeselare van vrijdag 30 mei 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier