Moorsleedse gemeenteraad ontaardt voor eerst sinds jaren weer eens in een scheldpartij

Redactie KW

De gemeenteraad in Moorslede ontaardde donderdag in een scheldpartij tussen oppositieraadslid Noël Verbrugghe (Groep a) en Johan Paret (Visie), sedert begin dit jaar gemeenteraadsvoorzitter. Het was de eerste keer in deze legislatuur dat het er zo luid aan toeging.

De gepensioneerde politieagent Noël Verbrugghe had een bijkomend agendapunt ingediend. Het ging over de visie van de burgemeester op de verkeersveiligheid. “Verscheidene bezorgde jonge ouders hebben ons gecontacteerd in verband met een post van de burgemeester op Facebook. Het betrof een reactie op een online krantenartikel eind april”, aldus Verbrugghe over de aanleiding van zijn tussenkomst. Hij kreeg evenwel de gelegenheid niet om zijn agendapunt te laten bespreken, want gemeenteraadsvoorzitter Johan Paret vond het agendapunt onvoldoende duidelijk en onvoldoende gemotiveerd. “We vragen het agendapunt te herwerken en opnieuw in te dienen, want nu weten we niet waarover het gaat”, aldus Johan Paret.

Noël Verbrugghe maakte zich bijzonder boos. “U gaat uw bevoegdheid te buiten. Dat is pure vaandelvlucht”, brieste Verbrugghe in de richting van de voorzitter. Zijn partijgenoot Andries Sioen vroeg om de gemeenteraad een kwartier te schorsen om zijn fractie de tijd te geven het agendapunt te herwerken. De voorzitter ging daarop niet in. Groep a vindt het alvast ongehoord dat de tussenkomst eerst werd geagendeerd en finaal niet wordt aanvaard ter bespreking.

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 27 mei 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier