Moorslede betaalt 45.000 euro voor Baloise Belgium Tour

Redactie KW

Voor de aankomst van de rit Knokke-Moorslede in de Baloise Belgium Tour voor profs op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei betaalt de gemeente 45.000 euro en dat leidde donderdagavond op de gemeenteraad tot een felle discussie.

De oppositiepartij Groep a en onafhankelijk raadslid Rik Bekaert vinden dat veel geld. “De rit komt drie uur op Sporza en het wordt een sterke promotie voor onze gemeente”, antwoordde burgemeester Ward Vergote (Visie). Groep a onthield zich tijdens de stemming over de goedkeuring van de overeenkomst. “Belachelijk en dan nog met een ex-wielrenner (Jürgen Deceuninck, red) in jullie fractie, ik hoop dat ik jullie niet zie aan de aankomst”, reageerde de burgemeester. “Dat is afbraakpolitiek.”

“Het gaat om een heel groot bedrag voor tenslotte amper twee passages in onze gemeente”, aldus Jürgen Deceuninck (Groep a). Voor de passage in Heuvelland met de Kemmel- en Monteberg zijn er eerst in Moorslede en Dadizele twee plaatselijke ronden. De burgemeester hoopt op heel wat sponsors. “We gaan hiervoor de komende weken op de baan”, aldus Vergote. “Grote bedrijven zijn bereid. We gaan daar werk van maken en ons best doen zodat we de kosten kunnen reduceren. Er komt ook een publiciteitsboekje waarvoor we rekenen op de plaatselijke handelaars. Ter vergelijking: Ardooie betaalt voor de aankomst van de Eneco Tour 70.000 euro en van burgemeester Karlos Callens verneem ik dat ze daarvan 45.000 euro recupereren.” (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, We Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 31 maart 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier