Mobiele camera’s hebben positief effect bij glasbollen in Roeselare

Redactie KW

Na een eerste evaluatie blijkt dat de mobiele camera’s die ingezet worden aan de glasbollen in Roeselare een positief effect hebben. De fictieve kartonnen detective blijkt minder een succes. Tijdens de eerste twee weken is er merkelijk minder zwerfvuil, maar nadien lijkt het effect uitgewerkt.

De stad Roeselare zet samen met MIROM sinds enkele weken mobiele camera’s en kartonnen detectives in om zo het de grote hoeveelheid zwerfvuil aan de glasbollen te verminderen. Met de detective wou de stad vooral sensibiliseren en de mensen aanzetten om hun afval niet zomaar aan de glasbol te dumpen. “Na enkele maanden blijkt dat de detective een effect heeft”, vertelt schepen Nathalie Muylle. “Zeker de eerste twee weken is er minder zwerfvuil dan normaal. Maar eens die periode voorbij is, merken we dat het effect vermindert en er opnieuw zwerfvuil is. Dat zagen we bijvoorbeeld aan de Pastoor Slossestraat in Rumbeke.”

“Op het Jonkersplein in Beveren bijvoorbeeld hebben we een mobiele camera geplaatst en daar zien we dat er bijna geen zwervuil meer vastgesteld wordt en dat weken aan een stuk. Waaruit dat we toch kunnen vaststellen dat het een positief effect heeft”, aldus de schepen. “De Kattenstraat blijft een probleem, daar is het moeilijk om een oplossing te vinden. Daarom dat we gaan kijken hoe we de vervuilers op heterdaad kunnen betrappen.”

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier