Mireille Vlassenbroeck op Oostendse Groen-lijst

Redactie KW

Mireille Vlassenbroeck (52) komt op 14 oktober op bij Groen Oostende. Zij is voortrekker van de armoedeverenigingen ATD Vierde Wereld en de Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en pleitbezorger van een wijkgezondheidscentrum in Oostende.

Mireille Vlassenbroeck is ook ondervoorzitter van de MARO (Minderheden Advies Raad Oostende) en oprichter van de organisatie Kinu Konga Batui om een 15-tal weeskinderen in Lubumbashi (Congo) te helpen. Beroepshalve werkt ze als technisch beambte schoonmaak in het Henri Serruysziekenhuis.

“Ik kies voor Groen omwille van het sterke sociale profiel van de partij. Ik beschouw Groen als de partij ‘voor de gewone mensen’ en kan me terugvinden in het belang dat groenen hechten aan betaalbaar wonen in Oostende en leefbaarheid. Voor mij zou de strijd tegen kansarmoede de kerntaak moeten zijn van het Oostendse OCMW. Ik betreur dat dit nog onvoldoende het geval is”, zegt Vlassenbroeck, die vorige week een druk bijgewoonde infoavond organiseerde over het oprichten van een wijkgezondheidscentrum in Oostende.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier