Minister Weyts : "Te vroeg om nu al te beslissen in dossier verbreding Schipdonkkanaal"

07/01/16 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:34

De (omstreden) verbreding van het Schipdonkkanaal is geen prioriteit, maar beslissen om het project af te voeren, daarvoor is het nog te vroeg. Mathias De Clercq (Open VLD) had daar vanmiddag in het Vlaams Parlement nochtans uitdrukkelijk om gevraagd. Maar volgens minister Ben Weyts (N-VA) moet eerst bewezen zijn dat de alternatieven voldoende capaciteit kunnen bieden en rendabel zijn.

"Minister, na decennia onzekerheid voor de bewoners van de reservatiestrook en na vele jaren van discussies, studies allerhande en parlementair debat, is de tijd rijp om hier eens richting aan te geven", stelde Mathias De Clercq vandaag in de commissie openbare werken en mobiliteit. "U staat bekend om uw duidelijkheid. Trancheer dat, maak daar komaf mee wat mij betreft. Zeebrugge moet groeien en zál groeien via de estuaire vaart (varen met versterkte binnenschepen op de Noordzee en de Westerschelde, nvdr.), via het kanaal Gent-Brugge, via het spoor. Maar voer die verbreding van het Schipdonkkanaal af ! Het project is niet financieel haalbaar, is ook economisch niet interessant en het is een aanslag op het milieu, de fauna en de flora."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!