Minister Homans : "Provincies zullen slechts 14 % van hun middelen moeten afgeven"

15/06/16 om 15:30 - Bijgewerkt om 18:39

Dit liet de minister daarnet verstaan tijdens het actualiteitsdebat over de afslanking van de provincies, deze namiddag in het Vlaams Parlement. Een debat dat vrij mak en stereotiep verliep, de standpunten zijn ondertussen wel bekend.

"Bij vorige regeringsbeslissingen over de afslankingsoperatie hadden we nog geen bedrag geplakt op de bevoegdheden die door de provincies zullen worden overgedragen, maar sinds 'supervrijdag' 27 mei hebben we dat wél ingevuld", verduidelijkte minister Liesbeth Homans (N-VA). "We hebben nu becijferd dat het voor de vijf provincies samen om een jaarlijks bedrag van 167 miljoen euro zal gaan. Op een totaalbudget van 1,169 miljard (voor de vijf provincies samen) is dit 14,8 %. Als ik nu heel veel gedeputeerden en oppositiepartijen hoor zeggen dat er nauwelijks nog geld overblijft voor de provincies, dan is dat een loopje nemen met de waarheid." Ze gaf wel toe dat dit cijfer naderhand nog kan evolueren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!