Minister Bart Tommelein brengt weerbericht rond groene energie naar regionale tv-zenders

19/06/16 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Alle regionale Vlaamse zenders brengen vanaf maandag een weerbericht groene energie.

Minister Bart Tommelein brengt weerbericht rond groene energie naar regionale tv-zenders

© BELGA

Dat moet aangeven hoeveel zonnepanelen, zonneboilers en windturbines de afgelopen week hebben opgebracht, meldt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) zondag. Zijn bedoeling is nog meer mensen ervan te overtuigen in hernieuwbare energie te investeren.

Het Vlaams Energieagentschap toont voortaan wekelijks op de regionale omroepen hoeveel zon en wind de afgelopen week in de betrokken provincie hebben opgebracht. Rond 06.00 uur 's morgens verschijnt op de website www.energiesparen.be/weerbericht bovendien dagelijks een update van de vorige dag. Volgens minister Tommelein lopen ook gesprekken met de zenders VRT en VTM om ook bij hen een weerbericht groene energie te brengen. "Op termijn zouden we zelfs voorspellingen willen tonen", aldus de minister.

Door burgers beter te informeren over de opbrengsten van groene energie, hoopt Tommelein het draagvlak te vergroten. "Zo wordt een windmolen iets tastbaar dat ons iets oplevert, in plaats van iets dat in de verte staat te draaien". (Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!