Middelkerke gaat in 2015 alleen al 10 miljoen euro investeren

Redactie KW

Het sportpark van Middelkerke wordt deze legislatuur uitgebreid met een zwembad, een fitnesscentrum, een skatepark en mogelijk ook een nieuwe sporthal.


“We zijn een financieel gezonde gemeente. Daarom kunnen we nog fors investeren zonder de belastingen te moeten verhogen,” zo laat burgemeester Janna Rommel-Opstaele weten bij de voorstelling van de investeringen van de gemeente. Voor volgend jaar gaat het om 10 miljoen euro en dat is een aanzet tot nog meer investeringen in de komende jaren.

Volledig nieuw sportpark

Een opvallend gegeven in het budget is de aankoop van gronden voor de ontwikkeling van het sportpark. De gemeente voorziet hiervoor 1,1 miljoen euro. Die gronden zijn er nodig, wil men de plannen die op tafel liggen, realiseren. Aangezien het huidige zwembad aan renovatie toe is, maar dat eigenlijk te veel zou kosten, zal de gemeente op het sportpark een nieuw modern zwembad bouwen in de komende jaren. Maar er is meer, want er komt ook een fitnesscentrum, een groot buitenspeelplein, een skatepark, een terrein voor de schutters en mogelijks zelfs een sporthal. Ook de kinderspeelpleinwerking blijft behouden en wordt nog uitgebreid op het sportpark.

Nieuw recreatieterrein in Westende

Ook Westende krijgt zijn deel van de sportkoek, want voor volgend jaar is er bijna 400.000 euro voorzien voor de ontwikkeling van een nieuw ontspanningsterrein in de Parklaan waar in het verleden de minigolf was. Middelkerke investeert verder in accommodatie voor de jeugd en onder meer vernieuwing van wegen.

(PB – Foto a-GK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier