Met de mobilhome kamperen op de boerderij, het is eens iets anders

Jos Remaut

Met de mobilhome op de boerderij kamperen blijkt vandaag in onze buurlanden behoorlijk succesvol te zijn. Provincieraadslid Jef Verschoore (CD&V) ziet er ook een opportuniteit in voor onze provincie.

Hij ventileerde zijn ideeën over deze nieuwe vorm van ‘agrotoerisme’ op de zitting van de provincieraad vandaag, waar het budget 2016 werd besproken.

Jef Verschoore, tevens schepen voor toerisme in Ieper en ondervoorzitter van Westtoer : “Er is een alsmaar grote probleem rond het rond het parkeren van zwerfwagens, en de stad Ieper zal lang niet de enige zijn binnen onze toeristische provincie die met een dergelijk opvangprobleem zit. Nochtans hebben we daar aan het JOC een door de provincie gesubsidieerd kampeerautoterrein. Maar het is nu al duidelijk dat dit niet zal volstaan. Het gebruik van campers om op reis te gaan, zit al jaren in de lift. En dus blijft ook de vraag naar aangepaste parkeerinfrastructuur stijgen.”

Jef Verschoore pleit er dan ook voor om ook in 2016 subsidies te voorzien voor dergelijke camperplaatsen. Maar hij stelde ook voor om een aantal alternatieven te onderzoeken, zoals bijvoorbeeld in de sfeer van het agrotoerisme. “Vanuit de provincie kan voor deze vorm van toerisme zeker een extra promotie op poten gezet worden, waardoor meteen ook het probleem van de kampeerautoterreinen wat kleiner kan worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier