Mesen zal seniorenadviesraad oprichten

Jean Vanhoorne (voorzitter OKRA) en Mireille Degroote (voorzitter S-Plus) woonden de gemeenteraad bij waarin de seniorenadviesraad werd opgericht. © TOGH
Redactie KW

De gemeenteraad in Mesen keurde dinsdagavond de oprichting van een seniorenadviesraad goed.

Burgemeester Sandy Evrard (MLM) begon de gemeenteraad met een terugblik op de herdenking van de Mijnenslag. De komst van prins William op woensdag 7 juni en de geslaagde culturele herdenkingsevenement Kraterfront hadden een diepe indruk nagelaten op de burgemeester. “Ik wil iedereen dan ook bedanken die eraan heeft meegeholpen”, aldus Sandy Evrard. “Ik krijg felicitaties van overal, ook uit het buitenland. Het was wel vermoeiend. Ik ben nog niet veel zo vermoeid geweest, maar ik zal dit zeker koesteren als een van de mooiste momenten van mijn politieke carrière.”

Oproep tot samenwerking

Vervolgens ging men over naar de orde van de dag. Op de agenda stonden slechts vijf echte punten, waaronder de oprichting en de goedkeuring van de statuten van een gemeentelijke seniorenraad. “Dit komt er op vraag van onze OCMW-medewerker Lander, maar ook vanwege Solidariteit van het Gezin en Nestor“, legde Sandy Evrard uit. “Met de komst van CADO en alles errond, zoals ‘Buren helpen Buren’ en ‘Avondtoeren’. Net zoals er in de stuurgroep van die initiatieven alle politieke strekkingen vertegenwoordigd zijn, zal dat ook het geval zijn voor de seniorenadviesraad. Ik roep dan ook alle actoren op om samen te werken voor het welzijn van alle Mesenaars. Mesen is te klein om aan politieke spelletjes te doen.”

Alle actoren vertegenwoordigd

Enig oppositieraadslid Kristof Veramme (MDM) vroeg “voor de zekerheid” of OKRA, waarvan Jean Vanhoorne – lange tijd de stem van de oppositie in de Mesense gemeenteraad – de voorzitter is, ook in de seniorenadviesraad mag vertegenwoordigd worden. “Alle actoren die nu ook in de cultuurraad zetelen, zullen ook kunnen zetelen in de seniorenadviesraad, dus ook OKRA en S-Plus“, antwoordde Sandy Evrard. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier