Mesen had nu ook al de kleinste gemeenteraad van het land

Redactie KW

Mesen was al langer de kleinste stad van het land maar had woensdagavond nu ook de kleinste gemeenteraad van het land.

Door de afwezigheid van raadslid Jean-Pierre Verdu en oppositieraadslid Kristof Veramme bestond de gemeenteraad nog uit 6 raadsleden, allen van dezelfde partij MLM. Burgemeester Evrard kreeg dan ook geen vragen te beantwoorden nadat hij uitvoerig de plannen rond de renovatie van het Mesense ontmoetingscentrum had voorgesteld. “Eerlijkheidshalve wil ik hier toch zeggen dat Kristof eerder de plannen heeft doorgenomen en daarmee ook akkoord was.”

Nu de plannen voor het nieuwe ontmoetingscentrum zijn goedgekeurd, worden deze week nog de aanbestedingen uitgeschreven. “We hopen in september de werken te kunnen aanvatten en kunnen hopelijk begin 2018 het nieuwe ontmoetingscentrum openen.” Aan de renovatie van het OC hangt een kostenplaatje van 754.000 euro, waarvan 30 procent gesubisidieerd wordt door de provincie. De verenigingen kunnen nu een naam kiezen voor het OC en deze doorgeven aan de cultuurraad.

In afwachting van de ingebruikname van het nieuwe gebouw kunnen de verenigingen terecht in de basisschool van Mesen. Voor de plechtigheden rond de herdenking van de Mijnenslag heeft de stad een overeenkomst met Peace Village.

(MDN – Foto a-EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier