Merkwaardige terugkeer van Werner Claeys naar Vlaams Belang in Poperinge

Redactie KW

In Poperinge komt Werner Claeys bij de gemeenteraadsverkiezingen weer op bij het Vlaams Belang. Tijdens de vorige verkiezingen werd hij na een interne ruzie uit de partij gezet en kwam hij op met een aparte lijst Poperings Belang. Hij raakte evenwel niet verkozen.

Werner Claeys is nog steeds een begrip in de lokale politiek van Poperinge. Als gewezen schepen en gewezen gemeenteraadslid beschikt hij over een enorme ervaring. Hij raakte wel zijn bevoegdheden als schepen kwijt, na verregaande onenigheid met zijn collega’s van het college onder toenmalig PVV-burgemeester Marc Mahieu. Vroeger stond hij nog op de lijst van de Volksunie. In 2000 was hij lijsttrekker van het toenmalige Vlaams Blok in Poperinge. In 2006 was hij lijsttrekker van het Poperings Belang, maar werd met 323 stemmen niet verkozen. Martine Vanbrabant, met 67 stemmen momenteel het enige gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang wordt lijsttrekker voor 14 oktober.

Nu maakt Claeys dus zijn comeback bij het Vlaams Belang. De plooien tussen Claeys en de partij zijn blijkbaar weer glad gestreken.

(PL/BS/AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier