Mercedes Van Volcem geeft minister Liesbeth Homans een veeg uit de pan

© BELGA
Redactie KW

“Homans is wel straf in controverse, maar niet in daadkrachtig besturen.” Zo reageert Open VLD-parlementslid Mercedes Van Volcem uit Brugge op de vertraging die het beloofde Vlaamse integratiepact oploopt.

Er zit vertraging op het beloofde Vlaamse integratiepact, het brede pact waarmee de Vlaamse regering discriminatie en racisme wil bestrijden. Dat heeft minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) toegegeven in antwoord op vragen van An Moerenhout (Groen) en Mercedes Van Volcem (Open VLD). Homans wijst de Vlaamse Diversiteitsambtenaar met de vinger. Die moest met een herwerkt voorstel komen, maar dat is er nog niet, aldus Homans. “Ik hoop dat de betrokken ambtenaar heel snel haar verantwoordelijkheid zal opnemen”, aldus Homans.

“Stel dan iemand anders aan”

Maar vanuit meerderheidspartij Open VLD is men niet mals voor Homans. Zo maant Mercedes Van Volcem de minister aan ‘dringend actie’ te ondernemen. “Homans lukt niet in tal van haar projecten”, aldus Van Volcem. Er is volgens Van Volcem onder meer “het mager resultaat van de gemeentefusies, het wachten op het federale niveau voor de integratie van de OCMW’s in plaats van zelf met eigen voorstellen te komen, en nu is er het integratiepact dat uitblijft”. Dat Homans daarvoor verwijst naar de betrokken ambtenaar, is voor Van Volcem geen geldig excuus. “Stel dan iemand anders aan of doe het via een externe opdracht”, klinkt het.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier