Meense coalitie maakt balans op na twee jaar bestuur

Redactie KW

De coalitie van CD&V, N-VA en Open VLD in Menen maakte de balans op na twee jaar beleid.

De Meense coalitie legde bij haar aanstelling in januari 2013 geen klassieke beleidsnota voor maar een 100-puntenplan. “Toen we ons 100-puntenplan voorstelden, kregen we te horen dat we te ambitieus waren, maar we hebben hard gewerkt. We zijn meer vooruitgegaan dan we ooit gedacht hadden”, zegt burgemeester Martine Fournier (CD&V). Na twee jaar werd 93 procent van de doelstellingen gerealiseerd of de procedure opgestart.

“De overige punten zullen ongetwijfeld later aan bod komen of zijn afgevoerd omdat ze niet meer echt nodig waren”, geeft de burgemeester nog mee. Het schepencollege wil de komende jaren niet op haar lauweren rusten maar wil nog andere zaken realiseren.

Geen laadpalen voor elektrische fietsen

De overlastwaarborg voor minderjarigen wordt geschrapt. Het plan was om in overleg met de ouders een contract op te maken en bij het respecteren van dat contract zou de waarborg terugbetaald worden. De veranderingen in de GAS-boetes maken het nu mogelijk om jongeren te beboeten maar in Menen zijn er geen problemen met jongeren, volgens de meerderheid.

Laadpalen voor elektrische fietsen zijn overbodig geworden aangezien de nieuwste generatie elektrische fietsen grotere afstanden kan afleggen. Het opgespoten terrein achter het natuurreservaat De Poel zal binnenkort voor het publiek opengesteld worden.

Samen met Leiedal zal een dossier opgesteld worden om de LAR als industrieterrein te revitaliseren. Ook voor het industrieterrein Grensland wordt met de WVI een dossier opgesteld. Op die manier wil de stad subsidies binnenhalen om de bedrijvenparken duurzamer te maken.

Skatespots tegen de paasvakantie

Tegen de paasvakantie moeten in Menen, Lauwe en in Rekkem skatespots aangelegd zijn. Het materiaal is aangekocht. Het is nu uitkijken naar de ideale locatie.

(CR)

De volledige lijst in bijlage

Evaluatie van 100puntenplan na twee jaar beleid.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier