Martin Vanhollebeke volgt op 1 juli schepen Sebastian Vande Ginste op in Oostkamp

Redactie KW

Op 1 juli ondergaat het Oostkampse schepencollege enkel wijzigingen. Gemeenteraadslid Martin Vanhollebeke (CD&V) volgt dan schepen Sebastian Vande Ginste (CD&V) op.

Martin Vanhollebeke wordt als zesde schepen bevoegd voor openbare werken en patrimoniumbeheer. Sebastian Vande Ginste nam donderdagavond in de gemeenteraad ontslag als vijfde schepen en wordt later OCMW-voorzitter in opvolging van huidig OCMW-voorzitter Herman Himpens (CD&V), die ook deel uitmaakt van het schepencollege.

Door de schepenwissel worden ook de bevoegdheden herschikt. Tweede schepen Christine Beke (Sp.a) wordt naast burgerzaken, groenbeleid, (sociale) tewerkstelling, preventie en interne veiligheid ook bevoegd voor de begraafplaatsen. Huidig zesde schepen Franky De Jonghe (Sp.a) schuift een plaatsje op en wordt op 1 juli vijfde schepen. Jan de Keyser (CD&V), Els Roelof (CD&V) en Katrien Talloen (CD&V) blijven respectievelijk eerste, derde en vierde schepen.

Martin Vanhollebe is de zoon van Sylvère Vanhollebeke, die van 1984 tot 1998 schepen was in Oostkamp. Het is de eerste maal in de geschiedenis van de gemeente dat een Oostkampenaar zijn vader opvolgt als schepen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier