Martin Dewulf trekt lijst N-VA Poperinge

Redactie KW

Nadat Martin Dewulf (59) bij het begin van de gemeenteraadzitting van 4 juni in het openbaar buiten zijn politieke fractie Samen werd gezet, werd nu beslist dat hij lijsttrekker wordt bij de N-VA.

Martin Dewulf zetelt reeds 24 jaar in de gemeenteraad. Hij was als Vlaams nationalist lid van politieke families als ZoZo, Pro en Samen. In 2006 stond hij op de 23ste plaats bij de lijst Samen, en was hij goed voor 462 voorkeurstemmen. Hierbij behoorde hij tot de top-8 van Samen. Enkele maanden geleden al gaf hij te kennen dat hij zich niet meer akkoord kon verklaren met de partijlijn van Samen, en verklaarde hij te zullen toetreden tot de N-VA. Iets wat hij ook deed. Net voor de gemeenteraad waarin over het principe van het masterplan over het Vroonhof moest gestemd worden, verklaarde hij zich te zullen onthouden. Reden genoeg voor de Samen-fractie om hem uit hun politieke familie te verwijderen.

Voorlaatste plaats aan tafel

Tijdens de jongste gemeenteraadzitting kreeg hij dan ook een zitje op de voorlaatste plaats aan tafel, wat hem niet zozeer zinde. Omdat er twee éénmansfracties zijn binnen de gemeenteraad (Vlaams Belang met Martine Vanbrabant, en N-VA), kreeg Martin Dewulf het voorlaatste zitje, omdat hij het meeste anciënniteit heeft. Verdere namen wil de N-VA momenteel slechts mondjesmaat toegeven. De enige die nu bekend zijn: Martin Dewulf, Line Foubert, secretaris Peter Depuydt en Jean-Marie Blondeel. Pas in augustus wordt de volledige lijst vrijgegeven.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier