Marie-Anne Verlende blijft toch OCMW-voorzitter in Vleteren

Redactie KW

Marie-Anne Verlende (55, LVP) uit Oostvleteren bood eind september totaal onverwacht haar ontslag aan als OCMW-voorzitter van Vleteren. Maar nu trekt ze dat ontslag in.

Nu blijkt dat een dispuut met gemeente- en OCMW-secretaris Nele Vanderhaeghe aan de basis lag van haar overhaaste beslissing. “Wij hadden inderdaad een woordenwisseling, en daarop heb ik eigenlijk te vlug beslist om er de brui aan te geven. In plaats van te luisteren naar mijn echtgenoot, heb ik onmiddellijk via mail mijn ontslag aangeboden aan de OCMW-secretaris. Vrouwen zeker?”, zegt Marie-Anne Verlende.

“Enkele dagen later heb ik dan mijn ontslag overgemaakt via een aangetekende zending aan het schepencollege. Maar op dat ogenblik verbleef burgemeester Stephan Mourisse (LVP) in Engeland, en het schepencollege en de OCMW-raad hadden mijn ontslag nog niet aanvaard. Ik heb me die mail en die brief al beklaagd. Nele en ik hebben veel te lang gewacht om met elkaar te praten. Maar vorige week hadden we een zeer open en constructief gesprek. Alles is nu weer bijgelegd en ik neem dus verder het OCMW-voorzitterschap op mij. Ik ben erg blij dat de hele zaak uitgeklaard en opgelost is. Anders was ik niet teruggekeerd”, aldus nog Marie-Anne Verlende, die op 1 januari 2014 het voorzitterschap van het OCMW overnam van Lutje Demeyer, omdat die na een zeer lange loopbaan afscheid nam van de politiek.

(AHP – Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier