Marcel Castelein strijdt om geld van Arco-spaarders

Marcel Castelein heeft zich al voor vele dossiers ten voordele van de gewone man ingezet. Nu in de affaire rond Arco, waar hij en zijn familie zelf gedupeerden zijn, gaat hij weer tot op het bot. Hond Mylo trekt zich dat allemaal niet zoveel aan. (Foto GD)
Redactie KW

Marcel Castelein springt in de bres voor de 800.000 mensen die hun spaargeld bij Arco dreigen te verliezen.

“Mijn ouders hebben indertijd voor hun zes zonen een appeltje voor de dorst bij Arco bijeengespaard, een aanzienlijk bedrag”, zegt Marcel. “De gewone werkman werd toen zand in de ogen gestrooid. Plots blijkt al dat geld verdwenen. Ik voel mij bedrogen door de instelling waarvoor ik mij jarenlang heb ingezet. Ook voor de 800.000 andere gedupeerden in Vlaanderen wil ik nog voor de verkiezingen een duidelijk antwoord van de overheid en de verantwoordelijken over wat met ons geld gebeurd is en wat wij nog mogen verwachten.”

Marcel zette zich zonder dralen aan zijn computer en stuurde mails en brieven naar alle mogelijke instanties en verantwoordelijke politici: “Met de verkiezingen in het vooruitzicht raak je meer gevoelige snaren. Iedere politicus komt nog graag positief in het nieuws.” Vandaar misschien dat Marcel al van heel wat grote namen in de politieke wereld antwoord kreeg.

Marcel kreeg al veel positieve reacties van onder meer Jean-Marie Dedecker (LDD), Peter Dedecker (N-VA), Jan Peumans (N-VA en voorziter Vlaams Parlement), gewezen premier Yves Leterme, Vlaams minister-president Kris Peeters, minister van financiën Koen Geens, CD&V-voorzitter Wouter Beke en noem maar op.

(Geert Deceuninck-foto GD)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 28 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier