Marc Vanderhaeghe geeft de fakkel door in Kortemark

Redactie KW

Hij geeft de fakkel door aan Tim Deweerdt, die hiermee de rest van deze legislatuur de belangen van SP.A zal verdedigen vanop de oppositiebanken.

“Er moet zeker niets achter gezocht of geïnsinueerd worden, ik wil gewoon jonge mensen uit onze partij de kans geven om zich in te werken in de Kortemarkse politiek. We kunnen in onze partij op de medewerking van heel wat jonge mensen rekenen en ik vind dan ook dat we dit moeten stimuleren. Ik stap nu wel uit de gemeenteraad, maar wat de politiek betreft, zien we wel wat de toekomst brengt.”

Meerjarenplanning

De voorstelling van de aanpassingen aan de meerjarenplanning verliep eerder onrustig. Mark Pollentier (N-VA) vroeg opnieuw toelating om de raad op te nemen, maar de voorzitter wees dit, net zoals in april, af. Na de uitleg van financieel beheerder Cromheecke, lichtte burgemeester Vancoillie (Open VLD) toe: “Er is een schuldafbouw van ongeveer 15 procent, waardoor we in 2019 onder de kaap van de 20 miljoen euro schuld gaan. Met een autofinancieringsmarge van 589.000 euro en een gemeenteschuld van 19,9 miljoen euro eind 2019, kunnen we alleen maar tevreden zijn. Er werd voor 23 miljoen geïnvesteerd .”

Mark Pollentier (N-VA) zag dit alles eerder een goednieuwsshow: “Waarom moest er in het begin van jullie legislatuur zo’n belastingsverhoging doorgevoerd worden? Dit was eigenlijk helemaal niet nodig.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier