Marc Vanden Bussche is twintig jaar burgemeester van Koksijde

Redactie KW

Vrijdag was het exact twintig jaar geleden dat Marc Vanden Bussche benoemd werd tot burgemeester van de gemeente Koksijde.


Het was voor Marc een complete verrassing toen hij met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt werd en er een hartelijk onthaal kreeg van het voltallige gemeentebestuur, oud-schepenen en -raadsleden die tot zijn gemeenteraden behoord hebben.

Stephanie Anseeuw, tweede schepen, had in haar toespraak niets dan lovende woorden voor Marc. Ze diepte uit de rijke politieke geschiedenis van Koksijde nog het volgende op: “Je bent de tweede langste burgemeester in dienst. Franciscus Declercq spant nog altijd de kroon met een burgemeesterschap van 36 jaar: van 1837 tot 1873. Na twintig jaar ben je nog altijd een stemmenkanon. In 2012 stemde bijna een vierde van de Koksijdenaren op jou.”

Koksijde heeft in die twintig jaar Marc Vanden Bussche een ware metamorfose ondergaan, denk maar aan het nieuwe Abdijmuseum, Visserijmuseum, het casino, bibliotheek, jeugdcentrum, gemeentehuis, het station en uiteraard Koksijde Golf ter Hille.

Als herinnering kreeg Marc een fotoalbum met een collage van foto’s over de voorbije twintig jaar burgemeesterschap. Over de 20 jaar Marc Vanden Bussche loopt ook een fototentoonstelling tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. De toegang is gratis.

(EDK-foto EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier