Marc Paelinck verlaat de gemeenteraad van Menen

Redactie KW

Op maandag 26 januari legt Jelle Janssens de eed af als nieuw gemeenteraadslid voor SP.A/Groen Menen. Hij volgt Marc Paelinck op.

Marc Paelinck stapt uit de gemeenteraad in Menen.

Marc Paelinck werd in 2000 voor het eerst als gemeenteraadslid voor SP.A verkozen. Hij was tussen 2001 en 2012 schepen. Na de verkiezingen van oktober 2012, waar de socialisten een kartel met Groen aangingen, belandde SP.A/Groen in de oppositie. Van de oorspronkelijke verkozenen zetelen er nu nog slechts drie.

Gilbert Bossuyt verkoos niet te zetelen en werd vervangen door Sofie Pringels. Guy Blancke koos voor het OCMW en werd vervangen door Angelique Declercq. Olivier Deboel verhuisde en werd vervangen door Fatiha Habbaz, Christine Depoortere stopte om familiale redenen en werd vervangen door haar pluszoon Kasper Vandecasteele en nu wordt Marc Paelinck vervangen door Jelle Janssens. Het vertrek van Marc Paelinck stond sowieso al zo gepland: na twee jaar zou hij zijn zitje afstaan aan een jongere, met als doel zich grondig te kunnen voorbereiden op de verkiezingen van 2018.

Marc Paelinck verlaat de gemeenteraad van Menen

Jelle Janssens komt zijn plaats in de gemeenteraad innemen.

Jelle woont in Lauwe maar is afkomstig van Harelbeke, waar hij al actief was in de SP.A. Hij is sinds september 2013 voorzitter van de Menense SP.A-afdeling. Hij is getrouwd met Leen Carton en vader van twee zonen.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier