Marc Gunst slaapt uit protest buiten voor stadhuis Nieuwpoort

© IV
Redactie KW

Marc Gunst gaat vanavond in zijn slaapzak voor de voordeur van het stadhuis van Nieuwpoort slapen. Het stadsbestuur legde hem een woonverbod op in zijn zaak aan de Handelskaai, maar volgens Marc Gunst is dat enkel omdat hij in 2018 Open VLD-lijsttrekker wordt.

Marc Gunst heeft een douane-agentschap aan de Handelskaai. Aanvankelijk runde hij die zaak met een associé, die er ook drie jaar heeft gewoond. Maar intussen leidt Marc Gunst de zaak alleen en woont hij er ook sinds kort. “Ik kreeg van het stadsbestuur een brief dat ik daar niet meer mag wonen. Ze stellen er geen uiterste datum op, maar dreigen wel met gerechtelijke stappen. Volgens mij is dat alleen maar omdat ik aangeduid ben als Open VLD-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Nieuwpoort. Waarom mocht mijn associé hier anders wel drie jaar wonen? Ik kan tientallen voorbeelden aanhalen van mensen die wonen in een ambachtelijke zone in Nieuwpoort. Iedereen is toch gelijk voor de wet?”

Marc Gunst zal dus in de nacht van maandag op dinsdag zijn slaapzak overnachten voor het stadhuis van Nieuwpoort. “Ik zal ook nog een glas gaan drinken op de Markt”, vertelt hij. “Het is een koude nacht, maar ik kleed me daarop. Of ik de hele nacht blijf liggen? Ik ben 63, ik ben geen jonge soldaat meer. Het is vooral een ludieke actie omdat ik dit heel onrechtvaardig vind.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier