Man achter Brugs Bierfestival versterkt CD&V-lijst

Marc Vandepitte, voorzitter van de Brugse Autonome Bierproevers, versterkt de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. © Davy Coghe
Redactie KW

Marc Vandepitte, stichter en voorzitter van de Brugse Autonome Bierproevers en dus de man achter het Bierfestival, stapt in de politiek. Hij siert de lijst van CD&V voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Marc Vandepitte (55) is stichtend voorzitter van de Brugse Autonome Bierproevers, die elk jaar het Internationaal Bierfestival in hartje Brugge organiseert. Straks siert hij de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. “Ik heb al lang de ambitie om in de politiek te gaan, maar twijfelde altijd om effectief de stap te zetten” vertelt Marc. “Nu ben ik van mening dat ik ervaring genoeg heb opgedaan en er klaar voor ben.”

Zijn voorkeur lag al altijd bij CD&V en dus was de keuze om op te komen voor deze partij evident. Over de plaats is nog niet onderhandeld, maar Marc Vandepitte is zelf geen vragende partij voor een plaats in de top tien. “Ik zal niet trekken en sleuren om bovenaan op de lijst te staan, maar reken er wel op dat de mensen die achter mij en mijn visies staan, mij zullen vinden.”

Marc is niet van plan om afstand te doen van zijn voorzitterschap bij BAB nu hij in de politiek stapt: “Het is een goede organisatie met een sterk team waar ik deel wil blijven van uitmaken”, besluit hij.

(Laura Quintens-foto Davy Coghe)