‘Mama Cécile’ komt op voor Groen in Oostende

Redactie KW

Cécile Cappellen (62) staat in oktober op de Oostendse Groen-lijst. ‘Mama Cécile’ is heel goed bekend in het Oostendse culturele en allochtone verenigingsleven.

Cécile Cappellen (62) is geboren in Congo en woont sinds 1988 in Oostende. Ze is voorzitter van ‘Samen-Elongo’, een socio-culturele vereniging in Oostende, bestuurslid van de Sociale Dienst voor Vreemdelingen, en medestichter van de Congolese vereniging Lisanga. Bij Horizon Educatief was ze lang actief als vrijwilliger in ontwikkelingseducatie.

“Vrienden bij Groen vroegen me of ik niet wilde meedoen met de strijd voor een beter leefmilieu, duurzame projecten en een beter sociaal beleid. Ik koos ervoor om spreekbuis te zijn voor de mensen van mijn land van oorsprong, voor zijn cultuur en voor de rol van de vrouw”, zegt Cécile Cappellen.

“De kandidatuur van ‘mama Cécile’ toont aan dat het verenigingsleven, integratie en dialoog tussen gemeenschappen voor Groen erg belangrijk zijn”, zegt Groen-lijsttrekker Wouter De Vriendt. “Cécile is iemand die goede contacten onderhoudt met zowel etnisch-culturele verenigingen als rasechte Oostendenaars. In die zin is ze de brugfiguur waar Oostende een grote nood aan heeft.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier