Maarten Vinckier (Open VLD) legt eed af in Roeselare

Maarten Vinckier legde de eed af bij voorzitter Dirk Lievens. © (Foto SB)
Redactie KW

Maarten Vinckier legde maandagavond bij aanvang van de gemeenteraad de eed af als gemeenteraadslid voor Open VLD in Roeselare. Hij vervangt Annelies Carron die na tien jaar gemeenteraad meer tijd wil maken voor werk en gezin.

Maarten Vinckier (39) is advocaat van beroep, sinds 2000 engageert hij zich voor Open VLD, afdeling Roeselare. “De interesse voor politiek is er altijd geweest, mede dankzij mijn vader en nonkel die zich hier in Roeselare ook inzetten. Na mijn studies heb ik me eerst enkele jaren ingezet voor Jong VLD om vervolgens toe te treden tot het lokaal bestuur van de partij. Ik interesseer me vooral voor de lokale politiek. Je ziet sneller resultaat van beslissingen, de invloed is duidelijker merkbaar”, aldus Maarten.

“De gemeenteraad op zich, heb ik altijd interessant gevonden. Toen Annelies haar tweede kindje kreeg, mocht ik als opvolger al drie keer proeven van de raad. De eerste keer is het wennen en de kat uit de boom kijken, maar je raakt al snel vertrouwd met de werking van het orgaan. Ik vind het een open gemeenteraad met ruimte voor debat waar je vragen kunt stellen en meestal ook een antwoord krijgt.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier