Maarten Seynaeve wordt lijsttrekker Vlaams Belang Kortrijk

© Foto BWB
Redactie KW

De Kortrijkse afdeling van het Vlaams Belang trapte vrijdagavond de campagne op gang voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Maarten Seynaeve trekt zoals verwacht de lijst.

Met een lezing door Marijke Dillen vrijdagavond in Bellegem is ook de verkiezingscampagne voor het Vlaams Belang Kortrijk gestart. De partij stelde meteen de top drie van de lijst voor waarmee de partij op 14 oktober de strijd aangaat voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Maarten Seynaeve (35, Kortrijk), fractieleider van de partij in de Kortrijkse gemeenteraad, trekt zoals verwacht de lijst. Op twee staat Isa Verschaete (42, Bissegem), op drie Wilfried Depauw (64, Kortrijk). De hele top drie zetelt nu al in de Kortrijkse gemeenteraad. Welke plaats ander gemeenteraadslid Jan Deweer krijgt op de lijst is nog niet beslist, maar hij blijft sowieso actief.

Vier zetels

De partij haalde zes jaar geleden zes zetels in de gemeenteraad. “We beseffen dat we die prestatie niet kunnen herhalen”, zegt Maarten Seynaeve. “Met vier zetels zouden we heel tevreden zijn.”

Ook de lijsttrekker voor het Vlaams Belang voor de provincieraadsverkiezingen in het district Kortrijk werd vrijdag voorgesteld. Dat wordt Reinhilde Castelein (41, Wevelgem) die op het nationaal secretariaat van de partij werkt.

(mvdr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van 11 mei 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier