Luc Vanparys stopt in 2017 als burgemeester van Oostkamp

Redactie KW

Dat heeft hij donderdagvoormiddag bekendgemaakt in een persmededeling. Ook OCMW-voorzitter Herman Himpens zal in 2017 een stap terugzetten.

Luc Vanparys stopt als burgemeester op 30 april 2017. CD&V Oostkamp schuift eerste schepen Jan de Keyser naar voor als zijn opvolger en Els Roelof als eerste schepen. “Niettegenstaande het een volledig persoonlijke beslissing is, doet het me natuurlijk wat”, laat hij noteren. “Maar om een nieuwe generatie volop de kans te geven, is het belangrijk de fakkel tijdig door te geven. Ik zal sinds 1983 in het gemeentebeleid actief zijn geweest, 12 jaar als schepen en daarna meer dan 22 jaar als burgemeester.”

Samen met Vanparys zal ook OCMW-voorzitter Herman Himpens zijn mandaat beëindigen, en dit op 31 december 2016. Hij wordt opgevolgd door Sebastian Vande Ginste. Himpens kwam in 1995 in de politiek terecht en werd onmiddellijk aangesteld als OCMW-voorzitter. “Na die 22 intense jaren zal ik mijn vierde ambtstermijn dus niet tot het einde uitdoen, iets waar ik nooit een geheim van maakte”, benadrukt hij. “De burgemeester en ik hebben altijd goed kunnen samenwerken. Het leek ons dan ook een goed idee om samen ons mandaat ter beschikking te stellen.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier