Luc Maddelein stopt na 35 jaar met actieve politiek

Redactie KW

Luc Maddelein (60) neemt maandag voor de laatste keer deel aan de gemeenteraad. “Het is genoeg geweest. Ik ga bij mijn vriendin wonen in Waarschoot”, aldus het Langemarkse boegbeeld van SP.A.

Luc Maddelein met zijn onafscheidelijk rode sjaal. (Foto pco)

In 2015 gaat Luc Maddelein op vervroegd pensioen. “Ik ben met de politiek heel intensief bezig geweest”, legt Luc Maddelein uit. “Het is tijd om plaats te ruimen voor iemand anders. De geestigheid van het debat is er wat af. Mogelijke analyse over intercommunales tot middernacht op de gemeenteraad interesseren me geen fluit. De breuk van de partij (waaruit de partij Proo! van voormalig SP.A-raadslid Luc Vandamme ontstond, red.) blijft een moeilijk verteerbare hap. SP.A werd hierdoor gedecimeerd. De verkiezingscampagne was voor mij fysiek en psychisch afmattend. En een laatste niet onbelangrijk punt: ik heb geen wettelijke erfgenamen en bezit wat spaargeld en een huis. Dat betekent dat mijn vriendin Eliane Bonamie 65 % successierechten betaalt. Voor mijn vriendin verander ik mijn domicilie en ik ga wettelijk samenwonen in Waarschoot”, somt Luc Maddelein de redenen op van zijn vertrek.

“In mijn nieuw leven blijf ik ter beschikking van de politiek en mijn partij. Hier en in Waarschoot. Tussen het politiek gewoel door ben ik altijd blijven schrijven en genieten van film. Ik heb nog honderden boeken liggen die wachten om gelezen te worden, en evenveel dvd’s die ik absoluut wil bekijken”, besluit Luc Maddelein.

(PC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier