Luc Dehaene (CD&V) geen kandidaat-burgemeester meer voor Ieper

© FOTO GV
Redactie KW

VIDEO UPDATE – De huidige burgemeester van Ieper, Luc Dehaene, is geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober. Wie wel lijsttrekker wordt op de kartellijst CD&V / N-VA is nog niet duidelijk.

Luc Dehaene (60) was burgemeester sinds juni 1997, toen hij Paul Breyne opvolgde die gouverneur werd. Hij zal 24 jaar in de Ieperse gemeenteraad gezeteld hebben en was ook acht jaar schepen. In een mededeling zegt Dehaene dat hij beslist heeft een punt achter zijn actieve politieke loopbaan in Ieper te zetten ‘in overleg met zijn familie en enkele dichte vrienden’.

Komende zondag wordt de nieuwe lijsttrekker bekendgemaakt. De kans is vrij groot dat Dominique Dehaene, zoon van de huidige burgemeester en voormalig woordvoerder van premier Yves Leterme, daar een mooi plaatsje krijgt. Het is ook nog niet duidelijk wat Leterme zelf zal doen.

Bekijk hier de reportage

Bekijk hier de reportage

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West. Luc Dehaene is maandagavond ook studiogast in het journaal van Focus-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier