Lothar Feys wordt na Nieuwjaar schepen in Izegem

De N-VA-ploeg binnen het Izegemse schepencollege wordt uitgebreid. V.l.n.r. Bert Maertens, Lothar Feys, Kurt Himpe, Caroline Maertens en Tom Verbeke. © Frank Meurisse
Philippe Verhaest

Per 1 januari gaat Lothar Feys (N-VA) van start als nieuwe schepen van Izegem. Hij vervangt SP.A-boegbeeld Marc Vanlerberghe en krijgt onder andere Jeugd en Wonen in zijn portefeuille.

Bij de start van de huidige legislatuur gold de afspraak dat huidig SP.A-schepen en OCMW-voorzitter Marc Vanlerberghe op 1 januari 2016 vervangen zou worden door N-VA’er Lothar Feys (26). Sinds enkele weken werkt de huidig zaakvoerder van café Plectrum zich al in en nu is er ook duidelijkheid omtrent de herverdeling van de bevoegdheden.

Lothar Feys wordt schepen van Jeugd, Kinderopvang, Wonen en Inburgering & Integratie. Ruimtelijke Ordening komt dan weer bij Caroline Maertens terecht, burgemeester Bert Maertens neemt vanaf januari ook ICT onder zijn hoede en Tom Verbeke neemt Lokale Economie en Landbouw van zijn collega Kurt Himpe over.

Frank Duhamel (SP.A) wordt de nieuwe OCMW-voorzitter. Nadia Staes (SP.A) wordt dan weer eerste schepen.

3,5 zwangerschappen

“Ik ben echt blij dat ik eindelijk van start kan gaan”, reageert Lothar Feys. “Ik heb de voorbije drie jaar meegedacht, nu kan ik eindelijk helpen uitvoeren. Zwangere vrouwen zeggen dikwijls dat negen maanden lang wachten is op een kindje. Wel, ik heb 3,5 zwangerschappen uitgezeten. Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe opdracht en ben sinds enkele weken vaak in het stadhuis te zien. Ik wil zo goed mogelijk aan de aftrap verschijnen.”

Lothar Feys benadrukt dat hij het goede werk wil voortzetten.”Op vlak van Jeugd wil ik de site Rebry aan het Joc zo goed mogelijk ontwikkelen en ook de decentralisatie van de speelpleinwerking zal ik verder uitrollen. Bij Wonen wil ik alvast het premiebeleid herbekijken”, zegt hij. “Met mijn aanstelling is de N-VA-ploeg binnen het schepencollege nu tot vijf mensen uitgebreid en staan we nóg sterker om de Izegemnaar te dienen.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier