Lokale Marnixring organiseert debat met alle Torhoutse lijsttrekkers

Het bestuur van de Marnixring met v.l.n.r. secretaris Johan Lozie, voorzitter Johan Willaert, penningmeester Eric Maertens, protocolmeester Christiane Vandoorne en ondervoorzitter Guido Billiet. © Foto JS
Johan Sabbe

Op dinsdag 11 september, een kleine maand vóór de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober, organiseert de plaatselijke Marnixring Pater Callewaert zijn traditionele verkiezingsdebat. De toegang is gratis.

Het debat heeft om 19.45 uur in zaal Club de B plaats (‘s Gravenwinkelstraat) en zal gemodereerd worden door Torhoutenaar Herwig Reynaert, decaan van de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen aan de Gentse universiteit. Als professor heeft hij van de lokale politiek zijn specialisme gemaakt.

Met alle lijsttrekkers

Alle lijsttrekkers van de partijen die aan de lokale gemeenteraadsverkiezingen deelnemen, hebben hun deelname aan het debat bevestigd: Hilde Crevits (CD&V), Paul Dieryckx (SP.A), Eva Maes (N-VA) en Bertrand Vander Donckt (Groen). Na de gesprekken is er mogelijkheid om vragen te stellen.

“Iedereen die interesse heeft in de Torhoutse politiek wordt samen met vrienden en kennissen uitgenodigd”, zegt Marnixring-voorzitter Johan Willaert. “De avond wordt afgerond met een glaasje dat we met onze serviceclub aanbieden. We hopen op een grote belangstelling en op een debat dat klaarheid schept in de standpunten van de politieke partijen.”

Straks zilver vieren

De Marnixring bestaat dit jaar op Vlaams niveau precies een halve eeuw. De vereniging is geen typische serviceclub, want ze ijvert specifiek voor het uitdragen van de Vlaamse taal en cultuur. De Torhoutse afdeling ontkiemde in juni 1993, maar werd pas op 10 december 1994 officieel geïnstalleerd. Het zilveren jubileum is dus in aantocht en kan in 2019 uitgebreid gevierd worden.

De club telt dertig leden. Het bestuur bestaat uit voorzitter Johan Willaert, ondervoorzitter Guido Billiet, secretaris Johan Lozie, protocolmeester Christiane Vandoorne en penningmeester Eric Maertens.

Voor verdere info: secretaris Johan Lozie, 0471 34 19 05, johan.lozie@scarlet.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier