Locatie voor brandweerkazerne Deerlijk-Anzegem goedgekeurd

Op deze plaats wordt de nieuwe brandweerkazerne gebouwd. © MV
Redactie KW

Donderdagavond keurde de gemeenteraad van Deerlijk de samenwerkingsovereenkomst goed voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. De meerderheid stemde voor en de oppositie was tegen.

De overeenkomst behelst een samenwerking tussen de gemeentebesturen van Deerlijk en Anzegem. Voor de bouw van de kazerne worden langs de Vichtesteenweg onroerende goederen verworven. Op deze plaats (dicht bij de Belgiek) wordt de kazerne gebouwd.

Beide gemeenten nemen elk de helft van de kosten op zich. Er wordt ook bepaald dat de gemeente Deerlijk het opdrachtgevend bestuur is. Een werkgroep van beide korpsen zal een bouwplan uitwerken.

Oppositie erg misnoegd

Meteen na de goedkeuring verspreidde de verzamelde oppositie een persbericht. De inhoud laat er geen twijfel over bestaan dat die verre van gelukkig is. “N-VA, Open VLD en sp.a vinden het absoluut niet kunnen dat de gemeenteraad in het dossier van de bouw brandweerkazerne op geen enkele manier is betrokken”, zo klinkt het. “De raad werd op geen enkel moment gehoord of geïnformeerd, haar vragen werden niet of fout beantwoord, haar opmerkingen en voorstellen werden niet onderzocht. Helaas heeft niet het gezonde verstand maar de arrogantie van de absolute meerderheid de overhand genomen.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier