Lionel Clybouw ruilt SP.A voor LDD in Bredene

Redactie KW

Het leek een verhaal-zonder-eind maar nu lijkt Lionel Clybouw (SP.A) dan toch zijn stek gevonden te hebben bij LDD, waar hij een zesde plaats op de lijst krijgt.

De soap begon toen duidelijk werd dat Lionel Clybouw geen plaats meer op de verkiezingslijst zou krijgen van SP.a. Officieel luidde de reden dat hij te oud was en zo de verjonging en vernieuwing van de partij in de weg stond.

Intussen dweepte de politiek haveloze Lionel Clybouw met NV-A, waar hij bot ving.

“Ik ben de pesterijen van de partijbonzen beu. Het aantal stemmen dat je haalt telt niet,wel de band die je hebt met de bobo’s. Zoon van of vriend van krijgt steevast voordeel. Ook de sabotage van mijn nieuwjaarsduik zit me hoog. Ik wil niet langer dienen onder het juk van de dictators van SP.a”, klinkt het nog fel, terwijl hij geflankeerd wordt door Gino Moeyaert en Steven Laplasse van LDD.

LDD krijgt met slechts 13 kandidaten geen volledige lijst samengesteld en is dus maar al te blij met een gewezen stemmenkanon zoals Lionel. Daarnaast zijn enkele van zijn partijgenoten eveneens actief in het carnavals- en verenigingsleven in Bredene waar ze elkaar regelmatig treffen.

(KM – Foto KM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier