Lijst PRO in Moorslede pakt uit met 10 nieuwe namen

Redactie KW

De oppositiepartij PRO in Moorslede stelde zijn volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. Er staan elf mannelijke en tien vrouwelijke kandidaten op. Daarvan zijn er tien nieuw.

PRO stapt naar de kiezer onder het motto ‘Meer dan ooit’ en gaat voor een rechtvaardig beleid en maximale inspraak van de burgers in het beleid. De gemiddelde leeftijd van de lijst bedraagt 45 jaar. 4 kandidaten wonen in Dadizele, 1 in Slypskapelle en de rest allemaal in Moorslede.

Kandidaten

Lijsttrekker is fractieleider Ward Gillis (51), zelfstandig bank- en verzekeringsagent. Op de tweede plaats staat OCMW-raadslid Leen Uyttenhove. De derde plaats is voor nieuwkomer verpleegster Goedele Vandenbussche (27) uit Dadizele. Lijstduwer is OCMW-raadslid en gepensioneerde leerkracht Dirk Foulon (60). Partijvoorzitter Bart De Koning duwt mee de lijst. De andere kandidaten in volgorde zijn : 4. Dirk Vandenberghe, 5. Filip Ameel, 6. Petra Vercaigne, 7. Johan Vanryssel, 8. Sofie Beernaert, 9. Vanessa Vandoorne, 10. Rik Vandamme, 11. Tonia Deprez, 12. Anna Vermeersch, 13. Arnold Van Waes, 14. Katty Goeman, 15. Maureen Vandamme, 16. Bert Hauspie, 17. Chris Dezitter, 18. Frankie Vanholst, 19. Carla Plantefever.

4 zetels

PRO behaalde vorige keer vier zetels en wil samen met Visie de meerderheid van Groep A breken. Gemeenteraadslid Patrick Bourgois is geen kandidaat meer. Hij was zes jaar OCMW-raadslid en twaalf jaar gemeenteraadslid en wil de fakkel doorgeven aan nieuw aankomend talent.

(ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier