Lijst CD&V rond in Tielt : “Wij willen weer meebesturen”

© Wouter Meeus
Jos Remaut

Ook CD&V heeft in Tielt zijn lijst helemaal rond. Ze is heel evenwichtig samengesteld : 13 nieuwe kandidaten en 14 anciens; 13 mannen en 14 vrouwen, opgesteld in bijna perfecte rits. Lijsttrekker Luc Vannieuwenhuyze is alvast heel trots op de mix van alle leeftijden die hij kon samenbrengen. Zelf is hij uitdrukkelijk kandidaat-burgemeester.

In 2012 kon Luc zijn burgemeestersambt niet verlengen, zelfs al werd CD&V met 42,5 % de afgetekende winnaar van de verkiezingen. Maar met 12 zetels kwam hij net één zitje tekort (toen waren 25 zetels te verdelen, straks 27) en door een monstercoalitie tegen CD&V kwam hij in de oppositie terecht.

Daar wil CD&V nu absoluut uit, en met deze lijst hoopt men dit waar te maken. Een goeie coalitiepartner zal allicht evenzeer nodig zijn, maar Luc ontkent alvast dat er een voorakkoord zou zijn. “Uiteraard hebben wij wel contacten met andere partijen, het zijn enkel de bomen die niet met elkaar praten. Maar het is aan de kiezer om de teerlingen te werpen, daarna zien we wel.”

De lijst

1. Luc Vannieuwenhuyze. Leraar provinciaal onderwijs. Al bijna 30 jaar gemeenteraadslid en 27 jaar provincieraadslid. Was tijdens vorige bestuursperiodes al meermaals schepen en korte tijd ook burgemeester. Is ook opnieuw kandidaat voor de provincieraad.

2. Hedwig Verdoodt. Lerares aan De Bron. Gemeenteraadslid. Voorzitter van Markant Tielt en lid van CPBW (veiligheid en preventie).

3. Vincent Byttebier. Als jurist aan de slag op het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur. Was 7 jaar raadgever mobiliteit en openbare werken bij minister Hilde Crevits. Fractieleider van CD&V in de gemeenteraad.

4. Roos Tack (Kanegem). Gepensioneerd leerkracht. Gemeenteraadslid sinds 2007. Secretaris van schoolraad De Wijzer en vrijwilliger in de pyscho-sociale hulpverlening. Laat haar stem ook horen in het zangkoor Sint-Bavo en in Amuzang.

5. Joris Vande Vyvere. Landbouwer met engagement in diverse landelijke verenigingen. Recent ook verkozen tot provinciaal voorzitter van de Boerenbond en daardoor nu ook lid van het nationaal hoofdbestuur.

6. Annelies Dujardin (Aarsele, nieuw). Runt als onthaalmoeder een kinderdagverlijf. Voorzitter van Samana Aarsele-Kanegem, en actief binnen de parochiewerking en de vormselcatechese. Gaat in het najaar van start met een zorgboerderij voor mensen met een beperking.

7. Klaas Carrette (Schuiferskapelle). Werkt op de IT-afdeling van Unilin. Voorzitter van het bewonersplatform Schuiferskapelle en verder ook actief in KSA, Megavelo en de Parelkring.

8. Hilde Decoene. Stafmedewerker in de scholengemeenschap Molenland en schoolcoördinator van Regina Pacis. Gemeenteraadslid. Ondervoorzitter-secretaris en zingend lid van het kamerkoor Utreya, lid van het koor Cantiga en voorzitter van het musicalgezelschap Mathea. Ze is ook nog actief in het bestuur van de Gezinsbond.

9. Stefaan Ver Eecke. Werkzaam in de transportsector. Was al gemeenteraadslid tot 2012 en is nu, na zes jaar onderbreking, opnieuw kandidaat. Bestuurslid van Tievolley en actief in AV Molenland en in het minivoetbal.

10. Jasminka Poppe. Stafmedewerker armoede en sociaal beleid bij Caritas Vlaanderen. OCMW-raadslid. Is ook bestuurslid van TC De Wilge in Egem. Vorige keer met haar 18 lentes de allerjongste kandidate, nu volop klaar voor tweede deelname. Ze is ook kandidaat voor de provincieraad.

11. Glenn Lambert (Kanegem, nieuw). Student politieke wetenschappen. Met zijn 19 jaar de jongste kandidaat. Groepsleider van Chiro Atadura. Speelt in zijn vrije tijd toneel én tennis.

12. Ines Dehullu (nieuw). Laatstejaarsstudente criminologie, deed haar stage bij de politiezone Tielt.

13. Rik Stevens (nieuw). Muziekleraar die straks met pensioen gaat. Zoon van oud-OCMW-voorzitter Noël Stevens, en volop actief in het verenigingsleven. Dirigent van Amuzang, en actief in de parochiale werking op Sint-Jozef.

14. Annick Verhamme (nieuw). Kinderverzorgster bij de allerkleinsten van de H.-Familie en in De Wijzer Aarsele-Kanegem. Houdt van wandelen en fietsen in de natuur.

15. Christophe Verstraete. District manager Automotive bij Berner. OCMW-raadlsid

16. Claudine Wittevrongel (nieuw). Management assistant bij de FOD Justitie in Brussel. Secretaris en duivel-doet-al bij de vzw Zorgend Voor, die o.m. instaat voor de organisatie van de jaarlijkse Vlaamse kermis op de Sint-Jozefsparochie. Voorzitter van de Vrienden van Lourdes Tielt.

17. Dominique Wambeke (Aarsele). Boekhouder in het Sint-Andriesziekenhuis. OCMW-raadslid. Bestuurslid van de Landelijke Gilde en van de Gezinsbond, en penningmeester van de Gezinsbond Gewest Tielt. Staat ook nog op de planken bij het Aarseels Volkstoneel.

18. Roza Dedeurwaerder. Huisvrouw. Al 12 jaar gemeenteraadslid. Bestuurslid-penningmeester van Femma, bestuurslid van Okra, bestuurder van De Gilde vzw, ondervoorzitter van kaartclub De Poelbergvrienden, medewerkster bij Kind en Preventie en op de Europawijk : wat een geëngageerde vrouw !

19. Alain Beernaerts (nieuw). Houtbewerker bij Lievens (ex-Setcraft) en daar ook lid van het CPBW. Was 18 jaar lang begeleider van de buitenlandse groepen op de Europafeesten en is al tien jaar bezieler van de kaartclub De Botermarktvrienden.

20. Carine De Smul. Regioverantwoordelijke bij de CM en secretaris van het CM-bestuur Verbroedering, alsook penningmeester van Samana Verbroedering. OCMW-raadslid.

21. Ersin Filiz (nieuw). Afkomstig uit een Assyrisch christelijke dorp in Zuid-oost-Turkijke, woont sinds 1989 in Tielt en liep hier school. Maatschappelijk werker in het Activeringscentrum van het OCMW in Gent en gebeten van de politieke microbe.

22. Mieke Soenens (nieuw). Schoonmaakster. Ook zij is mateloos geboeid door de politiek.

23. Davy Rosseel (Aarsele, nieuw). Leerlingenbegeleider in het VTI van Tielt. Actief bij de Aarseelse Sint-Maartensstoet, de parochiale werking en de lokale afdeling van Beweging.net. Hij is ook teambegeleider van de U8 van KMSK Deinze, waar zijn zoontje speelt.

24. Martine Wille (Schuiferskapelle, nieuw). Verantwoordelijke leerlingenadministratie in het onderwijs.

25. Christophe Capoen. Zelfstandig medeuitbater van Kopie Service. Al 12 jaar gemeenteraadslid en ook al schepen van jeugd en onderwijs geweest. Bestuurslid bij Vermaak na Arbeid, kernlid van Beweging.net en mede-oprichter van de Tieltse Fietsbieb.

26. Nele Pieters (nieuw). Partner van Christophe Capoen en dochter van oud-provincieraadslid André Pieters van Roeselare. Vroedvrouw in het Sint-Andriesziekenhuis en maakt ook deel uit van het vroedvrouwenteam De Cocon, dat instaat voor postnatale begeleiding.

27. Christine Dehaemers (Kanegem). Gepensioneerd landbouwster. Al 18 jaar gemeenteraadslid en ook al schepen geweest van landbouw en milieu. Secretaris van de Bedrijfsgilde Tielt, voorzitter van Tuinhier en lid van het zangkoor Sint-Martinus.

De huidige gemeenteraadsleden Nancy Ottevaere en Lieve Vandevelde zijn geen kandidaat meer.