Lien Deblaere is de nieuwe voorzitter van SP.A Wervik-Geluwe

Lien Deblaere (midden) wordt geflankeerd door uittredend voorzitter Stéphane Vansteenkiste (links) en burgemeester Youro Casier. © LVW
Redactie KW

Lien Deblaere was de enige kandidate voor de functie van voorzitter bij SP.A Wervik-Geluwe.

OCMW-raadslid Lien Deblaere volgt ereschepen Stéphane Vansteenkiste op. Ze is van opleiding maatschappelijk assistent en werkt in de sociale sector. “Ik ben een teamspeler en zal onze bestuursploeg dan ook zo behandelen als één team dat er samen voor gaat“, aldus Lien (36). “Belangrijke uitdagingen zijn natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. De nodige voorbereidingen om uit te pakken met een sterke lijst dienen nu te gebeuren. Dat zal ik samen met partijsecretaris-burgemeester Youro Casier doen.”

Mayonaise pakt

De burgemeester bevestigde dat het zijn bedoeling is om de coalitie met Open VLD en N-VA verder te zetten. “De samenwerking verloopt constructief en zeer positief”, aldus Youro Casier. “De mayonaise pakt. Het is zeker geen geheim dat het mijn persoonlijke ambitie is om de huidige meerderheid verder te zetten.” Opmerkelijk: de SP.A Wervik-Geluwe telde eind vorig jaar 1.455 leden en is de grootste afdeling van de provincie. In Vlaanderen doen enkel Gent en Antwerpen beter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier