Leopold Lippens populairste bekende West-Vlaamse politicus

Redactie KW

Van alle bekende West-Vlaamse politici is Leopold Lippens van Knokke-Heist het meest populair in zijn gemeente. In dat lijstje laat hij zelfs Yves Leterme, Hilde Crevits, Jean-Marie Dedecker en Renaat Landuyt achter zich. Populariteit wordt gemeten door het aantal voorkeurstemmen te vergelijken met het aantal kiezers.

In een analyse van de West-Vlaamse resultaten maakt de Kulak een top tien van de populariteit van bekende politici. Leopold Lippens, die straks voor de zesde keer burgemeester wordt in Knokke-Heist, spant de kroon. 27 procent van zijn bijna 28.000 stadsgenoten geven hem een voorkeurstem. In het lijstje laat hij zo heel wat grote namen achter zich, maar dat heeft de burgemeester, naar eigen zeggen, te danken omdat hij gewoon zichzelf is. Zijn lijst behaalt zelfs twee zetels meer dan de vorige keer.

Als het niet om “bekende koppen” gaat, ziet het populariteitslijstje er helemaal anders uit. Dan speelt de wet van de kleine getallen en spannen burgemeesters als Sandy Evrard uit Mesen, Bart Dochy van Ledegem en Marc Lewyllie uit Heuvelland de kroon.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws van Focus vanaf 18u00

Leopold Lippens populairste bekende West-Vlaamse politicus

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier