Lendelede zet in op meer veiligheid in twee fietsstraten

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Burgemeester Carine Dewaele (CD&V) van Lendelede doet een voorstel om van de Kasteelstraat en de Sint-Jozefsstraat échte fietsstraten te maken. “Lendelede wil zich daarbij profileren als een gemeente waar de veiligheid en het comfort van de fietser voorop staat”, zegt ze.

“Het is de bedoeling dat we de centraal gelegen Kasteelstraat en Sint-Jozefsstraat zo snel mogelijk als fietsstraat, met speciale verkeersborden en wegmarkeringen, installeren”, licht hoofdinspecteur Wim Catry van PZ Vlas toe. “De fietser wordt baas in de straat waar de snelheid nooit hoger dan dertig kilometer per uur mag liggen. Metingen in de betrokken straten toonden een hoge fietsintensiteit aan. Oudere fietsers rijden vaak op het trottoir als er auto’s achter hen aan komen, maar de jeugd blijft wel op de baan fietsen.”

Schepen van Verkeer Bernard Fonteyne (CD&V) wil de klus nu zo snel mogelijk klaren. Als het voorstel straks goedgekeurd wordt, zou de aanleg begin 2018 uitgevoerd kunnen worden. “Het politiereglement moet nog aangepast worden en twee bouwprojecten moeten nog gerealiseerd worden“, voegt schepen Bernard Fonteyne eraan toe. “Veel vroeger kan dus niet.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier