Ledegems gemeenteraadslid Moreen Dewolf overleden

sp.a MOREEN DEWOLF © JAN STRAGIER
Redactie KW

Moreen Dewolf overleed zaterdag op amper 46-jarige leeftijd na een korte ziekte. “Iedereen had veel respect voor haar”, zegt burgemeester Bart Dochy.

Zaterdag is Moreen Dewolf gestorven. Ze was fractieleider in de Ledegemse gemeenteraad voor het kartel SP.A-Groen en was ook enkele jaren schepen van Ledegem. Ze woonde in Rollegem-Kapelle en werkte bij Bond Moyson in Roeselare. Ze was gehuwd en had twee kinderen.

“Veel respect”

Burgemeester Bart Dochy (CD&V) reageert geschokt op het nieuws. “Het is heel jammer dat haar dit is overkomen”, vertelt de burgemeester. “Moreen was altijd een heel vriendelijke vrouw. Ze was geen tafelspringer, maar iedereen had veel respect voor haar. We zijn in dezelfde periode in de gemeenteraad gestapt, al zaten we altijd aan de andere zijde van de tafel. Moreen werd eerst schepen, terwijl ik in de oppositie was en daarna waren de rollen omgekeerd. Haar overlijden is een groot verlies voor de Ledegemse politiek.” Donderdag vindt normaal de gemeenteraad plaats. “We zullen eerst overleggen met de familie en SP.A-Groen wat we donderdag zullen doen.”

(JL/WVS – foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier