Ledegem kan crisiswoningen gebruiken voor opvang asielzoekers

© BELGA
Redactie KW

Tijdens de vraagstelling na de gemeenteraad van donderdag kwamen er drie vragen, uit de drie fracties van de gemeenteraad, over de houding van de gemeente tegenover het probleem van de vluchtelingen.

Het was OCMW-voorzitter Geert Wylin die het antwoord gaf aan de vraagstellers Gerda Dewulf (CD&V-VD), Piet Vandermersch (Open VLD) en Greet Claeys (SP.A/Groen). De voorzitter verklaarde dat men vroeger vijf woningen ter beschikking had, maar dat deze geleidelijk werden afgebouwd.

“Dan heeft het beleid beslist om niet langer op zoek te gaan naar een huurwoning omdat de nood aan opvang quasi nihil was. Op heden, met de enorme instroom aan vluchtelingen moeten we inderdaad voorzien voor een eventuele opvang”, aldus Geert Wylin. “Er is wel sprake van een nieuw spreidingsplan, maar momenteel is dat er nog niet. Gelukkig hebben we in onze gemeente drie crisiswoningen, die we eventueel kunnen gebruiken.”

Samen met de burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) beklemtoonde hij dat Ledegem zich zeker solidair zal tonen als dit gevraagd worden.

“Ook de integratie in onze gemeente is belangrijk,” aldus Bart Dochy (CD&V-VD)

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier