Lange wachtrij in WZC Maria Rustoord in Ingelmunster

25/05/14 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:00

Bron: Kw

Het Ingelmunsterse gemeentebestuur zorgde voor de parlementsverkiezingen dat de Brigandsbewoners een derde stemlocatie erbij kregen, namelijk een leefruimte in het WZC Maria Rustoord in de Weststraat.

Lange wachtrij in WZC Maria Rustoord in Ingelmunster

Maar liefst 800 kiezers - evenveel zoals in de andere kiesbureaus - van vooral de Weststraat, Sint-Amandswijk en Westwijk konden daar hun stem uitbrengen. Iedereen was tevreden over deze nieuwe locatie, maar helaas... de wachttijd liep op bepaalde momenten op tot 45 minuten. De oorzaak ? "Het ligt niet aan het aantal kiezers, want hier zijn er evenveel kiezers als in de andere kiesbureaus van de sporthal en de Onze-Lieve-Vrouwschool. De oorzaak is vooral omdat er drie stembiljetten ingevuld moeten worden en bepaalde stemgerechtigden hebben hier langer werk mee. We gaan zeker alles nog eens grondig evalueren. Waar er bijgestuurd moet worden, zullen we dat ook doen", zegt burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA en Open VLD).

(PADI - foto's FODI)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!