Laatste gemeenteraad voor schepen Lut Demeyer in Vleteren

Redactie KW

Maandag stelde het gemeentebestuur het meerjarenplan en budget voor 2015 voor op de gemeenteraad.


In tegenstelling tot vorig jaar kon het gemeentebestuur op tijd het meerjarenplan en budget voor 2015 voorstellen. Ook in 2015 zullen de gemeentebelastingen niet stijgen. “De personenbelasting blijft zeven procent”, opende burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij). “Nochtans zullen we de komende jaren 18 procent minder inkomsten hebben aan die belasting. In 2015 zullen we 800.000 euro moeten lenen om ons budget rond te krijgen. In ruil daarvoor doen we wel heel wat investeringen. Bovendien blijft het financieel evenwicht van de gemeente gegarandeerd.”

Oppositieraadslid Kristof Dejonckheere (CD&V) had graag enkele andere accenten gezien. “We vinden het besparen met de beurs open. We moeten oppassen voor de toekomst. Zal het binnen enkele jaren nog altijd lukken om te investeren?”

Afscheid van Lut Demeyer

Ten slotte had de burgemeester nog een uitgebreid woord van dank aan schepen en OCMW-voorzitter Lut Demeyer (LVP), die afscheid neemt van de politiek. Zij wordt voor beide functies vervangen door partijgenoot Marie-Anne Verlende. Op de volgende gemeenteraad zal ze de titels van ere-schepen en ere-voorzitter van het OCMW krijgen

(JL – foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier