Laatste gemeenteraad voor Anne-Laure Ingelbeen

© Frank Meurisse
Redactie KW

Donderdagavond was de laatste gemeenteraad van Anne-Laure Ingelbeen (CD&V). Uit goede bron vernemen we dat ze opgevolgd wordt door Ann Malysse, de dochter van de vroegere schepen Cecile Mestdagh.

Anne-Laure Ingelbeen (26) is bio-ingenieur van beroep en werkt als consulent voor de Groene Kring West-Vlaanderen. Ze is bestuurslid bij KLJ Lendelede. Anne-Laure was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 de jongste kandidaat op de CD&V-lijst en stond op een 13de plaats. Ze werd meteen verkozen en kreeg een dubbelmandaat: ze is zowel gemeenteraads- als OCMW-raadslid.

Anne-Laure trouwde in mei 2015 met Koen Desmedt uit Staden. Nu verhuist het koppel naar Moorslede. Om die reden kan Anne-Laure geen gemeenteraadslid meer zijn voor de CD&V.

Officieel werd nog niet bekendgemaakt wie haar in de gemeenteraad zal opvolgen. Maar uit goede bron vernamen we dat Ann Malysse haar plaats zou innemen en de eed afleggen in de volgende gemeenteraad van maart. In de OCMW-raad wordt ze opgevolgd door Krist Vanoverberghe, die al eens deel uitmaakte van die raad. Hij legt maandagavond de eed af. (IB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 4 maart 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier