Kurt Grymonprez neemt gedwongen ontslag als schepen in Izegem

16/05/17 om 10:19 - Bijgewerkt op 17/05/17 om 10:13

Kurt Grymonprez (SP.A) heeft ontslag genomen als schepen van Izegem. De bekende Izegemse politicus heeft de deontologische code van lokale mandatarissen niet gerespecteerd en houdt de eer aan zichzelf. Hij zou stadsdiensten gevraagd hebben om een partij aangekochte stenen bij hem thuis af te leveren, maar dat werk werd nooit uitgevoerd. Meteen komt er ook een einde aan een 23 jaar lange carrière in de Izegemse politiek.

De voorbije dagen rijpte er een politieke bom in Izegem. Schepen Kurt Grymonprez (SP.A) nam maandagavond ontslag als schepen en gemeenteraadslid van de stad Izegem. "Kurt nam deze zware beslissing in het belang van ons stadsbestuur, omdat er aanwijzingen zijn dat hij recent de deontologische code van lokale mandatarissen niet heeft gerespecteerd", legt burgemeester Bert Maertens (N-VA) uit. "Het is in elk geval positief dat de schepen zijn politieke verantwoordelijkheid neemt, zodat de goede werking van het stadsbestuur en de stadsdiensten gegarandeerd blijft."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!