Kurt Claeys vervangt Bart Tommelein als schepen in Oostende

Redactie KW

Kurt Claeys wordt plaatsvervangend schepen in de plaats van Bart Tommelein nu die staatssecretaris is geworden. Tommelein blijft wel titelvoerend schepen en keert terug naar zijn vroegere functie als voorzitter van de gemeenteraad.

Kurt Claeys is een 41-jarige architect. Hij heeft een architectenbureau op de Gistelsesteenweg. Hij stelde zich in 2012 voor het eerst kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen bij Open VLD en kwam in het begin van de nieuwe legislatuur als opvolger in de gemeenteraad nadat Danick Minne voor het OCMW koos.

“30 stemgerechtigde bestuursleden hebben gestemd. Sabine Friederichs had zich al teruggetrokken voor de stemming, de stemming ging tussen Sara Casteur en Kurt Claeys. We maken de uitslag van de stemming niet bekend, maar duidelijk is dat Kurt het gehaald heeft. Op vraag van Sabine Friederichs vervang ik haar als voorzitter van de gemeenteraad”, aldus staatssecretaris Tommelein, die in de vorige legislatuur al gemeenteraadsvoorzitter was. Hij blijft ook titelvoerend schepen, wat betekent dat hij zijn schepensjerp weer opneemt mocht de regering vallen.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier