Kruisboomstraat in Vleteren wordt 50 km/uur

De Kruisboomstraat. © Google Maps
Jeroen Laseure

De gemeenteraad van Vleteren keurde maandagavond een snelheidsverlaging goed in de Kruisboomstraat.

Enkele buurtbewoners van de Kruisboomstraat hadden gevraagd om een snelheidsverlaging in te voeren in hun straat tussen de N8 en Westvleterenstraat. “Er zijn veel bochten in de straat en veel automobilisten rijden er te snel”, aldus burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “Bovendien moet er veel schoolgaande jeugd langs die straat rijden. Daarom achten we het aangewezen om de snelheid te verlagen tot 50 km/uur. We moeten de verkeersborden nog bestellen en de snelheidsbeperking zou ingaan vanaf 18 april. De politie zal er ook regelmatig op toezien dat die snelheid de nieuwe norm is.”

Oppositieleider Guido Berten (CD&V) sprak van een gevaarlijk precedent. “Wij zijn ook voor verkeersveiligheid, maar als jullie dit goedkeuren, zouden er nog wel eens veel straten kunnen volgen. Er staan niet zo veel huizen in de straat en de vraag is maar gesteld door een paar bewoners. Vrezen jullie niet dat er nu in de toekomst heel wat andere bewoners van straten zullen vragen om de snelheid in hun straat te verlagen?” Volgens burgemeester Mourisse was het gemeentebestuur al langer bezig om de snelheid te bespreken, nog voor de vraag kwam van enkele bewoners.

Christophe Vandeputte (CD&V) vroeg dan weer waarom een snelheidsverlaging nu wel kon in de Kruisboomstraat, maar niet in de Woestense Steenstraat (waar het gemeenteraadslid woont, red.). “We hebben hier nog een petitie ingediend daarvoor en toen kon het niet. Waarom nu wel?”, aldus Christophe Vandeputte.

Burgemeester Stephan Mourisse antwoordde dat ze het eens zouden bespreken in het schepencollege.

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier